Papa, we love you!

Vaderdag staat voor de deur! We koesteren onze papa’s elke dag, maar op deze speciale dag verdienen ze net iets extra's. Dit jaar kunnen we de spotlight misschien inruilen voor iets sfeervoller - een plek achter de barbecue! Laten we papa gelukkig maken met een gezellige bbq met de hele familie!

Papa, we love you!

Heb je thuis een houtskool, gas of een traditionele houtvuur BBQ? Een barbecuefeestje zorgt altijd voor gezelligheid! En wat maakt een papa gelukkiger dan een perfect gegrild stukje vlees? Het is tijd om je grillvaardigheden te tonen en jouw papa in de watten te leggen!

Hoe grill je het perfecte stuk vlees?

Begin met het vlees minimaal een half uur voor je gaat grillen uit de koelkast te halen. Dit zorgt ervoor dat het vlees gelijkmatig en efficiënter kan garen.

Wanneer je klaar bent om te grillen, gebruik dan de kunst van het direct en indirect grillen voor het beste resultaat. Bij direct grillen leg je het vlees direct boven de warmtebron voor een snelle, hoge hitte. Dit is perfect voor kleinere of dunnere stukken vlees die van een mooie grillsmaak en een krokante buitenkant moeten worden voorzien.

Voor dikkere stukken vlees, zoals een dikke steak of een hele kip, gebruik je de indirecte grilltechniek. Hierbij plaats je het vlees niet direct boven de vlam maar aan de zijkant, zodat het door de circulerende hitte langzaam kan garen. Dit zorgt voor een sappig stuk vlees zonder de buitenkant te verbranden. Combineer beide technieken door eerst kort op hoge directe hitte te schroeien en daarna rustig verder te laten garen op de indirecte hitte.

Na het grillen, geef je vlees wat rusttijd. Laat het ongeveer 5 tot 10 minuten rusten, afhankelijk van de grootte. Hierdoor kunnen de sappen zich herverdelen en wordt je vlees nog malser.

Met deze technieken en tips wordt jouw Vaderdag-BBQ gegarandeerd een succes en smaken de gerechten nog beter! Dus, stook die grill op en laat het feest beginnen!

Barbecook Magnus en Kamal

Sta je op het punt om een nieuwe BBQ aan te schaffen en wil je zeker zijn dat je het allerbeste toestel in handen krijgt voor dat sappige, perfect gegrilde stuk vlees? Wij hebben twee favorieten die we je graag aanbevelen: de Barbecook Magnus en Kamal.

De Magnus is een houtskoolbarbecue met deksel, die een wereld aan grillmogelijkheden opent. Kies tussen de Magnus Comfort of Premium, beide uitgerust met robuuste gietijzeren roosters die niet alleen duurzaam zijn maar ook die gewilde perfecte grillstrepen achterlaten op je vlees.

Voor wie net dat beetje meer verfijning zoekt, is de Barbecook Kamal een uitstekende keuze. Deze barbecue biedt topkwaliteit en stijl, ideaal voor wie op zoek is naar superioriteit in elke barbecue-sessie.

foto - leftfoto - right

Tijd voor cadeautjes

Op zoek naar het perfecte cadeau voor Vaderdag? Bij Barbecook hebben we alles wat het hart van jouw papa sneller doet kloppen. Hier zijn onze top 5 Barbecook cadeautips die gegarandeerd een glimlach op zijn gezicht toveren.

  1. Barbecook Black Pepper set: Stijl ontmoet functionaliteit in deze elegante BBQ-set bestaande uit een BBQ-tang, spatel en vork. Met deze tools wordt elke barbecue-sessie een waar feest.
  2. Barbecook leren schort: Laat je papa schitteren tijdens het grillen met dit stoere, leren schort. Het heeft een comfortabel sluitsysteem aan de achterkant dat de nek ontlast en is uitgerust met handige lussen en zakken om tools in op te bergen. Maak de look compleet met bijpassende handschoenen.
  3. Barbecook whisky rookchips: Voeg een vleugje smaak toe aan je papa’s barbecue-ervaring met deze whisky rookchips. Laat ze eerst 30 minuten weken in water, laat ze even drogen en strooi ze vervolgens over de hete kolen voor een onweerstaanbaar aroma.
  4. Barbecook bamboe hakblok: De FSC-gecertificeerde bamboe hakblok is niet alleen duurzaam, maar ook perfect voor het snijden van vlees of groenten. Het is stevig, praktisch en een mooie toevoeging aan de BBQ-setup.
  5. Barbecook Jules Vuurkorf: Voor de papa’s die van gezelligheid houden, is de Barbecook Jules vuurkorf een schot in de roos. Niet alleen ideaal voor sfeervolle avonden rond het vuur, maar ook perfect voor het bereiden van late night snacks.

 

 

Met deze Barbecook cadeaus maak je Vaderdag onvergetelijk en geef je je vader de tools in handen voor vele heerlijke barbecue-momenten!

More bbq inspiratie